Over Archeologie in de Aziatische Landen door egyptologe Shyama Vermeersch

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 27 sep
    inKnokke-Heist

    Archeologie in de Aziatische Landen door egyptologe Shyama Vermeersch

    Dr Shyama Vermeersch voert archeologisch onderzoek uit in het Midden-Oosten naar de landbouw in de Brons- en Ijzertijd.
  2. 17 okt
    inKnokke-Heist

    Ethiopiƫ door Dirk Rosseel

    Dirk Rosseel toont hoe Ethiopiƫ een boeiende en veelzijdige reisbestemming is.
  3. 26 okt
    inKnokke-Heist

    De Strijd om de Nieuwe Wereldorde door Tom Van de Weghe

    VRT-Journalist Tom Van de Weghe verduidelijkt de gewijzigde verhoudingen tussen de wereldse grootmachten.
  4. 07 nov
    inKnokke-Heist

    IJsland in 50 Tinten Groen door Frank De Leger

    Frank De Leger maakt met ons een prachtige rondreis over Ijsland met aandacht voor mens en natuur.
Toon alle activiteiten
27 sep
Knokke - CC Scharpoord

Archeologie in de Aziatische Landen door egyptologe Shyama Vermeersch

Dr Shyama Vermeersch voert archeologisch onderzoek uit in het Midden-Oosten naar de landbouw in de Brons- en Ijzertijd.

vrijdag 27 september 2024 van 20:00 uur tot 22:30 uur

SHYAMA VERMEERSCH

Dr Shyama Vermeersch is geboren en getogen in Knokke, en begon haar loopbaan als egyptoloog. Na het behalen van haar masterdiploma in 2014 aan de KULeuven, besloot ze hiërogliefen uit te wisselen voor dierenbotten en begon een tweede master in zoöarcheologie aan de Universiteit van Tubingen (Duitsland). Hier bleef ze plakken en behaalde in 2021 haar doktoraat magna cum laude. Daarna, werkte ze voor twee jaar als didactische en onderzoeksassistente in de zoöarcheologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (Nederland). Sinds oktober 2023, is ze een British Academy Postdoctoral Fellow aan de Universiteit van Oxford (V.K.).

Tijdens deze avondlezing, zal ik u anekdotes vertellen over mijn leven en werk als een archeoloog die werkt in het Midden-Oosten, en krijgt u te horen over baanbrekend nieuw onderzoek in deze regio. Verwacht onder andere verhalen en foto’s van het dagelijkse leven op opgraving, wat er gebeurt op een Egyptisch dorpshuwelijk, en hoe een kameelskelet opgegraven wordt. Maar kom ook meer te weten over mijn lopend onderzoeksproject: hoe verandert landbouw doorheen de Brons en IJzertijd in de zuidelijke Levante en hoe hangt dit samen met sociale (on)gelijkheid? In welke mate beïnvloeden de oude Egyptenaren en Assyriërs deze regio? En hoe kan kennis over het verleden bijdragen aan oplossingen voor problemen die we vandaag de dag ervaren, zoals klimaatsverandering en duurzaamheid?

Volg Shyama en ontwikkelingen van haar onderzoek op verschillende sociale media via deze link: https://linktr.ee/shyamavermeersch

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurMens & MaatschappijWetenschap & techniekAvondcursusLezing1 sessieBasiscursusRolstoeltoegankelijkSociaal tariefOudheidWereldBijeenkomstVoorstelling (theater, literatuur, film,...)Cultuurregio BruggeCultuurregio MiddenkustKritischLeergierigToekomstgericht